Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Sougia

Sougia - okolí obce

Přímořské místo Sougia se rozkládá na jihozápadní straně Kréty a náleží k prefektuře Chania, od níž je vzdáleno 60 km. Jen zřídka se sem zatoulají běžní turisté, za to si ale toto malé městečko na okraji soutěsky Agia Irini získává stále větší oblibu u individuálních klientů, především milovníků turistiky. Okolí letoviska je velice krásné a rozmanité, nabízí mnoho možností na pěší výlety. Ten, kdo hledá klidné středisko, liduprázdné pláže a úžasnou přírodu zde bude maximálně spokojen. Také kvalita malých soukromých ubytování se pomalu zlepšuje, neboť i nároky soukromých turistů na pohodlí a komfort jsou rok od roku vyšší.

Přímo na pláži se nachází oficiální taxislužba, která funguje zároveň také jako informační centrum. K dispozici pro náročnější klienty je i vodní taxi, které zajišťuje přepravu do jinak těžko přístupných pláží skrývajících se na jižním pobřeží. Pláž pokrývá hrubý, lehce našedlý písek. Do malého přístavu připlouvá pravidelně trajekt z Agia Roumeli, převážející turisty ze soutěsky Samaria. Dříve byla Sougia, podobně jako Sfakia, jen tranzitním místem, kde se turisté zdrželi, aby se občerstvili, ale během let se vyvinula v šarmantní středisko jižní Kréty. Na pobřežní promenádě, obklopené vzrostlými stromy a dlouhé 500 metrů, lákají turisty typické řecké taverny a útulné kavárny.
Nejdůležitější historickou památkou obce je starý kostel s jedinečnou mozaikou ze 6. století, která je poskládaná na podlaze.

Sougia - pláž
Autor: Ma Rui

Kréta na Facebooku