Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Kalamáki

Kalamaki - pláž

Kalamaki je malá obec na řídce osídleném jižním pobřeží střední Kréty, ležící na okraji planiny Messara mezi městy Agia Galini a Matala. Leží přímo na pobřeží u Libyjského moře. Téměř po celý rok zde panuje krásné počasí, s průměrným slunečním svitem 12 hodin denně v letních měsících.
Místo leží v nádherné, nedotčené přírodě v bezprostřední blízkosti písečné pláže, kde lidé vedle sebe neleží jako sardinky. Můžete z ní pozorovat nádherný západ slunce nebo neobydlené ostrovy Paximadia.
Na klidné plážové promenádě se nacházejí útulné malé taverny, které na rozdíl od přeplněných turistických míst nabízejí různé řecké pokrmy, které uvařené podle tradičních původních receptů. Každý den se zde připravují jídla z čerstvých ryb a svým návštěvníkům zdarma půjčují lehátka a slunečníky.

Kalamaki je dobře přístupné po silnici, která zde končí a je tak bez tranzitní dopravy ideální pro rodiny s malými dětmi. Na pláži se během letních měsíců objevují chráněné želvy Carretta Carretta, které kladou vejce do teplého písku.
O vesnici se dá říci, že je to část města Kamilário na břehu Lybijského moře. Není to vesnice či obec v pravém slova smyslu, jedná se spíše o osadu. Je to místo, kde nenajdete masový turismus. Ne každý potřebuje a vyhledává diskotéku, ale každý občas potřebuje místo, kde si odpočine a bude se cítit dobře. A Kalamaki na Krétě tím místem určitě je.

Kréta na Facebooku