Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Grecotel Kalliston, Agia Marina

Hotel Grecotel Kalliston v letovisku Agia Marina

Tento velmi příjemný hotel se nachází západně od města Chania, přímo na dlouhé pláži. Za lehátka a slunečníky se v něm neplatí. Hotel má ideální polohu k výletům po západní Krétě, například ke známé soutěsce Samaria. Lehce se z něho také dostaneme na vycházky po staré části Chanie, ve které jsou typické taverny, bary a restaurace. Zastávka linkového busu, ať již do Chanie, nebo dále na západ je přímo u hotelu. Chania je vzdálena asi 5 kilometrů, další možností je 1 km vzdálený Daratsos.

Hlavní restaurací v objektu je Deep Blue ve které se podávají snídaně formou švédských stolů a bohaté večeře dle vlasního výběru. Nepravidelně se zde konají tématické večery. Večeřet je možné také v Pooltaverně, kde jsou jidla servírována dle jídelního lístku, ale je nutná jejich předchozí objednávka. K dispozici je dále několik barů, vinný sklep s velkým výběrem vín, různé salonky, dva bazény s částmi pro děti. Dále je možné využívat zahradu, hřiště, internetový koutek a nakoupit je možné v místním minimarketu. Za poplatek je možné navštívit fitnes centrum, saunu, turecké lázně nebo whirpool s masážemi. Personál mluví anglicky a německy.

Pokojů je více než 120. Všechny jsou vkusně zařízeny a mají balkon nebo terasu. V jejich vybavení nechybí klimatizace, satelitní TV, internetové připojení, lednička, telefon, fén.
Pokoje typu
Double Seaview mají plochu 24 m2 a výhled na moře
Junior Suite Seaview mají 34 m2 s kombinovaným obývacím a spacím prostorem. Nechybí v nich malý psací stůl a je z nich také výhled na moře.
Executive Suite Side Seaview/Poolview jsou se svými 43 m2 největší. Mají oddělenou obývací a spací část a výhled je z nich jak do zahrady, tak na moře.

Ke sportovním aktivitám slouží vybavené fitness centrum, hřiště na plážový volejbal, stolní tenis. Za poplatek je možné si zahrát squash a na pláži se věnovat vodním sportům.

Nejbližším letištěm je Chania, ve vzdálenosti asi 15 km.

K hotelu Grecotel Kalliston patří i bazén

Komentáře

Cítili jsme se v hotelu velmi dobře a opravdu jsme se zotavili. Bohužel, hotel je dosti osamělý. V okolí není prakticky nic, mimo dalšího malého hotýlku a plážového baru, který ale není nijak zvlášť vybavený. Ve vzdálenosti asi 300 m je restaurace, kde se podávají typická řecká jídla a kterou navštěvují převážne místní. S vyjímkou posádky kolem bazénu byl personál velmi přívětivý a snaživý. Tento hezký hotel se bohužel velmi nešťastně nachází uprostřed rušné zóny a postrádá tak osobitou atmosféru. Kolem něj vede hodně frekventovaná a nepřehledná komunikace, na které ale není přechod pro chodce. Klid v hotelu ovšem tímto narušován není. Nejsou zde prakticky žádné možnosti k vycházkám a nákupům. Pokud člověk použije taxi do Chanie, zaplatí za jednu cestu, trvající kolem 20 min, asi 20 EUR. Jídlo bylo rozmanité, ale ne mimořádné, od pětihvězdičkového hotelu bychom očekávali trochu víc. Zboží ve stáncích s občerstvením považujeme za předražené. Bazény jsou velké, vkusně zařízené a velmi dobře udržované.

Kréta na Facebooku