Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Creta Maris, Chersonissos

Krétský hotel Creta Maris v Chersonissosu

Hotel Creta Maris se nachází přímo na pěkné, asi 30 m dlouhé písečné pláži. Do centra města Chersonissos je to asi 10 minut pěšky.
Hotelové zařízení Creta Maris je rozsáhlé s klikatými uličkami a bujnou zahradou, je zařízené jako malá vesnice. Architektonicky prvotřídní hotel zahrnuje 934 pokojů, které jsou v hlavní budově (6 výtahů) nebo ve většinou jednopatrových bungalovech. Hotel disponuje společenskými místnostmi, salony, televizním koutkem, karetním koutkem, moderně zařízeným konferenčním centrem, W-LAN internetovým připojením (za poplatek), pěti restauracemi (z toho čtyři á-la-carte), bary, kavárnou, diskotékou, uličkou s obchody, kadeřnictvím, prádelní službou (za poplatek), pokojovou službou (za poplatek), dětským hřištěm, školkou pro děti ve věku 3-11 let.

Pokoje cca 27 m2 velké jsou v hlavní budově. Jsou útulně zařízené a disponují klimatizací, telefonem, satelitní televizí, internetovou přípojkou (za poplatek), trezorem, malou ledničkou/minibarem (za poplatek), koupelnou/WC, fénem, balkónem nebo terasou s výhledou do zahrady nebo stranou k moři. Některé pokoje jsou se spojovacími dveřmi.
Pokoje v bungalovech mají rozměr cca 31 m2. Základní vybavení mají stejné, s balkonem nebo terasou s výhledem do zahrady nebo stranou k moři.
Bungalovy „poolfront“ mají rozměr cca 31 m2 a základní vybavení jako pokoje. Leží v budově s přímý přístupem k bazénu v bungalové části. Disponují koupelnou/WC, fénem nebo terasou s výhledem na bazén.
Bungalovy „waterfront“ mají rozměr cca 31 m2 a základní vybavení jako pokoje. Disponují koupelnou/WC, fénem, balkonem nebo terasou s přímým výhledem na moře.
Rodinné pokoje jsou určeny pro 2-4 osoby. Základní vybavení mají jako pokoje, k tomu ale oddělený spací prostor. Disponují koupelnou/WC, fénem. Leží v bungalovech s balkonem nebo terasou s výhledem do vnitrozemí nebo v hlavní budově, popř. v bungalovech s pohledem na stranu k moři.
Suity jsou určeny pro 2 osoby, leží v hlavní budově nebo v bungalovech. Základní vybavení mají jako pokoje, k tomu je ale oddělená ložnice. Disponují koupelnou/WC, županem, pantoflemi, fénem, balkonem nebo terasou většinou s výhledem na moře.

V oblasti bazénů se nacházejí dva bazény s dětským bazénkem se sladkou vodou (jeden z toho je v bungalovové části), sluneční terasa, pool-bar a restaurace á-la-carte Almira a On the Rocks, lehátka, slunečníky. Písčitá pláž s oblázky a skálou na levé straně disponuje plážovým barem, lehátky, slunečníky a ručníky. Dále na ni navazují další písčité a oblázkové pláže.
Lze provozovat tyto sporty – bez poplatku: plážový volejbal, vnitří bazén, aerobic, vodní gymnastika; za poplatek: tři tenisové kurty s umělým osvětlením (rakety lze zapůjčit), biliár, stolní tenis, minigolf a čtyři bowlingové drahy, fitnesscentrum v hotelu Terra Maris, spa centrum a beautyfarma, masáže, sauna, potápěčská škola (od místních nabízejících), využití cca 7 km vzdáleného 18 jamkového golfového hřiště The Crete Golf Club, tématické večery, řecký folklorní večer a různé představení jako taneční show, atd.

Stravování je možno formou snídaně nebo polopenze (velmi bohatý snídaňový bufet a večeře ve formě bufetu).

(údaje jsou z roku 2010)

Hotel Creta Maris - bungalov
Hotel Creta Maris - bazén
Hotel Creta Maris - možnost ubytování

Komentáře

Byla to odpočinková dovolená, milujeme ostrov Kréta a cítili jsme se obdarováni jak ubytováním, tak počasím a výlety. Čísníci se při snídani částečně předváděli jako lačni po moci, to začalo již při přidělování stolů, hádky s osamělými cizinkami, pokud dostávali méně spropitného. Pro lidi spíše velkorysé, jako jsme my, kteří ale spropitné dávají ke konci cesty, přílišný požadavek. Poloha je v dubnu díky chladnému počasí klidná a odpovídá našim potřebám, ale ve vysoké sezóně na klid můžeme zapomenout. Co se týká jídla byl úžasný bufet.

Kréta na Facebooku