Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Avra Beach, Ferma

Avra Beach - pohled na hotelový bazén

Hotel Avra Beach se nachází přímo na pláži v zátoce Kaki Skala, mezi městy Ferma a Koutsounari (vzdálené asi 1 km). Nejbližší hospůdky a menší obchody jsou vzdáleny jen 500 m. V blízkosti hotelu je autobusová zastávka s pravidelnými spoji do letoviska Ierapetra (asi 10 km) a města Sitia. Celý hotel má příjemnou atmosféru, mnoho hostů se sem rádo vrací. Je vhodný jako výchozí bod pro výlety do okolí.

Součástí hotelu je recepce a malá společenská místnost. Ve velké zahradě je k dispozici bazén se sprchami a s lehátky. Hotelová pláž je dlouhá, pokrytá hrubým pískem a místy drobnými kamínky. Počet lehátek a slunečníků zdarma je omezen.

Hotel má celkem 30 pokojů rozmístěných v několika 1-patrových budovách, které obklopuje hezká zahrada. Pokoje jsou jednoduše vybaveny, jejich součástí je lednička, sprcha, WC, malý balkón nebo terasa s výhledem do zahrady.
K dispozici jsou také větší studia s kuchyňským koutem, která jsou jinak vybavená stejně jako pokoje, za příplatek je klimatizace. Mají balkón nebo terasu, některá jsou s výhledem na moře.

Stravování: Snídaně nebo polopenze - snídaně se podávají formou bufetu, k večeři je připravována tradiční řecká kuchyně formou menu. Přímo na pláži je také útulná hospůdka nabízející řecké speciality.

(údaje jsou z roku 2010)

Hotelové studio Avra Beach u Koutsounari na Krétě

Komentáře

Hotel byl příjemný a byli jsme spokojeni, rádi ho doporučíme dále. Zaměstnanci byli ochotní a milí. Především zahrada je úžasným parkem s palmami a ibišky. Hotelový bazén byl ale trochu špinavý a občas byly problémy s odpadní žumpou, což se nemile projevilo zápachem v pokojích. Také pláž mohla být uklizenější. Pro malé děti pláž není moc vhodná, protože jde velmi rychle do hloubky. Na pláži nebyly k dispozici ani žádné záchranné kruhy. Zajímavých míst v okolí je dost, ale člověk musí mít nutně auto, pokud nechce jen ležet na pláži. Kromě plavání a turistiky zde nejsou jiné sportovní možnosti. K večeři byla na výběr pouze dvě jídla, která se host dozví až těsně před večeří a nemá se tak na co těšit. Obsluha se musela na každou cenu jídla ptát kuchaře. Ceny byly mimochodem trochu vyšší než v jiných restauracích a navíc se ani nedaly kontrolovat, protože nebyl k dispozici žádný jídelní lístek.

Kréta na Facebooku