Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Ferma

Vesnička Ferma

Ferma není nějak zvlášť okouzlující vesnice na jižním pobřeží ostrova Kréta. Najdete ji u silnice, na východ od letoviska Ierapetra. Pod vesnicí je ale velmi krásná zátoka ke koupání. Je ovšem třeba poznamenat, že také zde někdy může být tak bouřlivé počasí, že koupání je obtížné i pro dospělé, s dětmi je to dokonce prakticky nemožné.

Staré domy při průjezdu obcí neuvidíte, jsou trochu nad silnicí. Vpravo i vlevo jsou vidět pouze apartmánové hotely a pokoje k pronajmutí, supermarkety, obchůdky se suvenýry a několik restaurací. Bohužel je tato vesnice příkladem toho, co se může stát, když je celé místo prakticky ekonomicky závislé na obrovských hotelových komplexech.

Určitě navštivte místní rybí tavernu Psaropoúla (název znamená "rybářka" nebo "rybářská loď") ležící mimo vesnici, asi 2 km směrem na Ierapetru, přímo na krásné, jemně písčité a zcela prázdné pláži. Ryby jsou čerstvé a chutné, za rozumné ceny. Mají tu dokonce zdarma několik lehátek a slunečníků. Hned vedle se nachází taverna Pelagos s tradičními krétskými pokrmy. Další tavernou je Avra v první zátoce směrem od Ierapetry.

Pokud se zde chcete ubytovat a hledáte klid a pohostinnost, využijte dům Oleander Garden. Leží mimo obec směrem na Ierapetru. Už podle názvu zde najdete mnoho rostlin oleandrů, ale i apartmány a studia rozličného cenového rozpětí a také bazén. Na pláž je to odsud asi 15 minut pěšky.

Kréta na Facebooku