Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Agios Pavlos

Krétský Agios Pavlos s kostelem

Agios Pavlos je malé místečko ke koupání na jižním pobřeží Kréty, západně od letoviska Agia Galini, odkud se do vesničky autem dostanete po silnici směrem k Melambes. Cesta vede většinou do kopce a díky tomu se vám naskytne nádherný výhled po krajině. Za vesnicí Melambes po asi 3 km odbočíte doleva na silnici směr Saktouria. Přijedete do Áno Saktouria, před obcí se cesta rozdvojuje, vlevo vede do vesnice Agios Pavlos.

Obec se skládá pouze ze stejnojmenného kostela (leží nad ostatními domy ve svahu) a několika restaurací. Najdete zde i malý hotel kategorie E, Agios Pavlos, přímo u moře nebo nahoře u přístupové cesty hotel Lyvikon, který je ale trochu dál od moře.

V zátoce u vesničky je písečná pláž mezi skálami napravo i nalevo, do vody se dostanete po skalní římse, která je zcela hladká a nejsou tu žádné schůdky. Voda je průzračná a zcela ideální pro potápění. Pěšky odsud můžete dojít až k pláží Triopetra Beach.
Pokud nemáte k dispozici auto, do vesničky se nedostanete jinak, než plavbou lodí z Agia Galini a ve večerních hodinách nazpět.

Agios Pavlos - pláže mezi skalami
Zařazení: 

Kréta na Facebooku