Přejít k hlavnímu obsahu
Kréta

Hlavní navigace

  • Ostrov Kréta
  • O Krétě
  • Slevy na zájezdy
  • Německé CK
  • Fórum
  • Odkazy
  • Vyhledávání
  • Kontakt
Menu uživatelského účtu
  • Přihlásit se

Drobečková navigace

  1. Domů

Krétský jídelníček - předkrmy

Kréta - jikrové pyré "Taramosalata"

Krya Orektika - studené předkrmy

Feta - měkký ovčí sýr

Fasolia Gigantes - velké fazole v pikantní omáčce

Graviera - tvrdý ovčí sýr (na Krétě méně rozšířený než Feta)

Elies- olivy,malý talíř s olivami

Fasolakia - zelené fazolové lusky

Piperies Kafteres - pálivé papričky plněné ovčím sýrem

Taramosalata - jikrové pyré (chutné)

Skordalia - česnekové pyré

Melizanosalata - lilkové pyré

Zesta Orektika - teplé předkrmy

Tzatziki - řecký jogurt s okurkou, česnekem a olivovým olejem

Saganaki - sýr pečený a servírovaný v alobalu

Dolmades - vinné lístky plněné rýží, kopr

Piperies Tiganites - Grilované papriky

Melitzanes - smažený lilek s tzatziky

Kolokithakia - smažená cuketa s tzatziky

Feta Psiti - Ovčí sýr pečený, rajče, oregáno, chilli

Bujurdi - Feta (ovčí sýr) zapečené s rajčetem

Pita - opékaný řecký chléb na roštu

Taštičky z lístkového těsta - plněné lilky, sýrem, tvarohem nebo cuketami

Fava - cizrnová kaše

Chochli - talíř se šneky pečené v oleji, servírované v octě nabízené s párátky

Supes - polévky domácí a velmi chutné.

Psarosupa, drůbeží a zeleninová.

Avgolemono zupa obzvlášť výborná polévka z vejce a citronu.

Magiritsa z jehněčích vnitřností ,jako tradiční velikonoční chod.

Fasolada velmi známá je i fazolová polévka.

Kotosoupa slepičí vývar s masem a nudlemi

Kréta - polévka "Avgolemono"
Zařazení
Jídlo a pití

Geografie

  • Jižní Kréta
  • Severní Kréta
  • Vnitrozemí

Zařazení

  • Historie
  • Památky
  • Pláže
  • Příroda
  • Jídlo a pití
  • Jeskyně a propasti
  • Turistické zajímavosti
  • Ubytování
RSS zdroj