Jste zde

Domů » Severní Kréta

Pláž Fodele

Pláž Fodele

Asi 25 kilometrů západně od města Heraklion leží vesnice Fodele, ze které je to ještě 2 km na písečnou pláž, místy s oblázky. Do půlměsíce vytvarovaný záliv je dlouhý asi 300 metrů a široký v průměru 50 metrů. Pro občerstvení návštěvníků jsou zde připravené taverny a kiosek se studenými nápoji. Rozsah služeb je doplněn o veřejné sociální zařízení a plážovou hlídku. Na pláž se dostanete nejlépe autem, které můžete nechat na parkovišti a odsud je to do zátoky pouze minutu pěšky.

Pláž využívají převážně hosté z blízkých hotelů. Bývá často dost plná, ale ne přeplněná. Je tvořena pískem a stejné je i dno, které se postupně svažuje. Pro děti ideální místo, je tu velký úsek, kde je mělko.
Pobřeží i mořská voda jsou velmi čisté, vlny tu bývají průměrné, koupání je proto příjemné a bezpečné. Avšak nejpříjemnější jsou lehátka a slunečníky, které jsou tu bezplatně k dispozici. To je opravdu velká výjimka. Pro sportovní nadšence je tu hřiště na plážový volejbal, pro příznivce vodních sportů je možnost zapůjčit si motorový člun nebo šlapadlo, vyzkoušet si vodní lyže nebo jízdu na banánu.

Zařazení: 

Kréta na Facebooku