Jste zde

Domů » Severní Kréta

Pláž Balos - výlet lodí

Ostrov Gramvousa - pláž Balos
Autor: Visit Greece

Výtečným zpestřením vaší dovolené by mohl být například celodenní výlet na ostrov Gramvoussa, spojený s koupáním na vysněné pláži Balos, kam vás v sezóně dopraví výletní loď z přístavu v Kasteli a vy budete moci obdivovat jedinečnou krásu pobřeží a vychutnávat si jízdu lodí plnou nepřekonatelných zážitků. Cesta výletní lodí na pláž kopíruje pobřeží poloostrova a nabízí jedinečný pohled na úchvatné pobřeží. Z moře je možné spatřit veliké jeskyně, které nejsou z břehu vidět. Po hodině a půl přistává loď u malého, stejnojmenného ostrova Gramvoussa, kde se nabízí možnost hezkého pěšího výletu na vrcholek ostrova, se starou veneziánskou pevností. Výhled do laguny je z tohoto místa vskutku jedinečný. Po té, co opustili Veneziáni ostrov, obsadili hrad piráti a plánovali odtud své loupežné výpravy. Nemůžete se ovšem kochat touto jedinečnou atmosférou příliš dlouho, neboť po dvou hodinách loď opět odplouvá, tentokrát směrem k pláži Balos.

Voda v laguně je stále mělčí a mělčí a tyrkysová barva moře je okouzlující, nejjemnější písek na dně moře rozehrává úchvatné hry barev, odlesků a stínů. Celé tři hodiny si můžete vychutnávat tuto nádheru. Budete-li mít hlad, či žízeň, máte možnost se občerstvit v místní taverně. Odpoledne se vrací loď opět do Kasteli. Také při zpáteční cestě se vám nabízí famózní pohled na oba poloostrovy jak Rodoupou, tak také Gramvoussa.
Neuskutečňujte tento výlet na začátku vaší dovolené, ale aklimatizujte se předem a dopřejte své pleti trochu toho slunečního záření, neboť po celou dobu plavby nenajdete téměř žádný stín. Vybavte se dobrým slunečním krémem, pokrývkou hlavy, slunečními brýlemi a uvidíte, že tento výlet bude jedinečným zážitkem pro celou vaši rodinu a ještě umocní dojmy z vaší návštěvy západní Kréty.

Kréta na Facebooku