Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Ostrov Elafonissi

Část ostrova Elafonissi

Pohádkově krásná pláž Elafonissi, zvaná také Elafonissos, ležící na nejjižnějším bodě severozápadní Kréty a patřící k prefektuře Chania je rájem milovníků koupání. Elafonissi je také ostrov, který je vzdálen jen asi 100 metrů od pevniny a celou tuto vzdálenost můžete dojít přes moře pěšky. Dospělému člověku přitom sahá voda jen po kolena. Korálové útesy zde slouží jako vlnolamy.
Nejjemnější zbytky korálů tvoří po celé délce pobřeží jemný červenající se lem, který umožňuje fantastickou hru světel odrážejících se na vodní hladině. Každý musí být nadšen ze zářících barev v této laguně a z nádherného bílého písku na pláži. Ostrov je již léta chráněnou přírodní rezervací, najdete zde naučnou stezku, která popisuje místní faunu a flóru.

Pláž je také oblíbeným místem místních občanů. Proto, pokud si chcete její atmosféru nerušeně vychutnat, jí navštivte za klidného, bezvětrného počasí a o víkendu. Vítr dokáže být na ostrově velmi nepříjemný. Na pláži je kompletní servis od sprch, toalet, kabinek na převlékání, možnosti pronajmutí slunečníků a lehátek až po několik taveren nabízejících místní speciality.
Pro milovníky historie se zde nachází malý bílý klášter s dlouhou legendou. Říká se, že tomu kdo přichází s dobrým úmyslem se každý schod, vedoucí na vrcholek ke klášteru Moni Chrissoskalitissa promění ve zlato.
Vzdálenost ostrova Elafonissi od Chanie je přibližně 100 minut jízdy autem.

Zařazení: 

Kréta na Facebooku