Jste zde

Domů » Severní Kréta

Pláž Galatas

Krétská pláž Galatas

Dlouhá, členitá pláž Galatas u letoviska Chania na řeckém ostrově Kréta má velmi jemný písek, kde se ale občas vyskytnou i nějaké ty oblázky. Voda je tu křišťálově průzračná, pobřeží velmi čisté, pláž se tady pravidelně uklízí.

K pláži se nejlépe dostanete buď pěší chůzí nebo autem. Bývá často dost zaplněná návštěvníky, ale ne doslova přeplněná. Galatas nabízí velkou vodní plochu ke koupání s malými vlnami, kde je koupání naprosto bezproblémové a bezpečné i pro ty nejmenší.

Slunečníky a lehátka se dají za poplatek samozřejmě zapůjčit na místě. Kdo si chce užít víc než jen slunce a koupání, má zde spoustu možností k dalším vodním radovánkám. Těmi mohou být třeba jízda na vodních lyžích, nebo veselá projížďka na "banánu", taženém motorovým člunem.

K úplnému uvolnění a odpočinku můžete využít i příležitosti od místních masérů, kteří hostům na pláži Galatas nabízejí za poplatek příjemné masáže. O bezpečí a pohodu všech návštěvníků se po celou letní sezónu stará místní záchranářský tým, který pečlivě sleduje vodní hladinu a vyhodnocuje případná nebezpečí.

Přímo na pláži je v provozu několik stánků s občerstvením, ve kterých je možné se osvěžit různými nápoji, zmrzlinou nebo různými snacky. Zahnat větší hlad nebo si v klidu vypít dobrou kávu je možné v několika blízkých restauracích či tavernách.

Místo

Pláž Galatas 35° 30' 42.0624" N, 23° 58' 25.734" E
Zařazení: 
Location

Kréta na Facebooku