Jste zde

Domů » Severní Kréta

Platanias - výlety

Klášter Katholiko
Autor: nickb_rock

Milovníci historie mohou navštívit nedaleké kláštery Katholiko, Gouverneto, Moni Gonias v Kolimbari a největší klášter na Krétě Agia Triada, který je intenzivně obhospodařován a specializuje se na výrobu bioproduktů, zejména bio vína a bio oleje, které je možné zakoupit nejen v malém obchůdku přímo v klášteře, ale objednat je lze také přes internet.

Klášter stojí na poloostrově Akrotiri, nedaleko odtud vede také turistická stezka k jeskyni Arkoudiotissa, zvané také "Medvědí jeskyně" podle krápníku ve tvaru medvěda. Odtud se vám naskytne fascinující výhled do okolí a budete-li pokračovat po úzké pěšině, dojdete až ke klášteru Katholiko.

Oblíbeným cílem celodenních výletů jsou také nádherné pláže v národním parku Elafonissi a Falassarna na samém západě ostrova. Rodiny s dětmi určitě navštíví nedaleký vodní park nabízející rozmanitou zábavu všem milovníkům vodních hrátek jak malým, tak také těm odrostlejším.

Pokud k vaší dovolené v Řecku patří neodmyslitelně posezení ve staré typické taverně přímo na břehu moře, kde chodí ještě majitelé osobně na ryby, které pak upravují podle tradičních originálních receptů, tak nesmíte vynechat návštěvu rybářské vesnice Kolimbari.
I město Chania je z letoviska Platanias snadno dostupné. Cesta autobusem, který jezdí několikrát denně, trvá jen 20 minut.

Klášter Agia Triada

Kréta na Facebooku