Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Plakias

Plakias
Autor: Paradasos

Obec Plakias leží asi 70 km jižně od města Rethymnon a náleží k jeho prefektuře. Toto malé přímořské letovisko je obklopeno pahorkatinou a malými zátokami, vhodnými ke koupání. Rozkládá se na úpatí propasti Kourtaliotiko, jejíž výběžky jakoby město objímaly. V obci se nachází škola, kostel, několik kaváren a taveren, cukrárny a supermarkety. V úzkých uličkách najdete také umělecké ateliéry, malé dílny s ruční výrobou. Město Plakias sice zasáhl turistický ruch, ale nijak mu neubral na kráse. V celém středisku se nenacházejí žádné obrovské hotelové komplexy, ale jen malé rodinné apartmány a menší hotely.

Hlavní městská pláž je dlouhá 1,5 km a její pobřeží s jemným pískem se pomalu svažuje do moře. Tato krásná pláž je obklopena tavernami a kavárnami po celé své délce. Kdo však dává během dovolené přednost soukromí, může navštívit 1 km vzdálenou pláž v sousední obci Souda. Vesnice se skládá jen z několika taveren a úžasné, téměř liduprázdné pláže, na jejímž konci je palmový háj.
Pokud se vám přeci jen zasteskne po městském ruchu a po nákupech, cesta do Rethymnonu, která vede impozantní propastí Kourtaliotiko, trvá jen 45 minut.

Plakias - okolní krajina
Autor: Paradasos
Plakias - okolní krajina
Autor: Paradasos

Kréta na Facebooku