Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Paleochora - výlety a taverny

Soutěska Samaria
Autor: Shepard4711

Na možnosti výletů není Paleochora určitě skoupá. Zavítat je možné na zajímavé malé místo Azogires, ležící trochu stranou. Je tam k vidění jeskyně Svatého otce a lze navštívit také kostel. Hezký výlet je také do vesnice Anidri, odkud se dá jít k propasti Anidri a pokračovat až k moři na hezkou pláž. Dá se také podniknout výlet linkovým autobusem a to až k soutěskám Samaria nebo Irini. Jejich návštěva a projití se určitě vyplatí. Velmi hezké jsou také pobřežní trasy do Sugia nebo do Elafonissi. Pro návrat využijete loď a to jenom znásobí zážitek z hezkého dne. Je možné si také vypůjčit jízdní kola a na nich si vyjet třeba do Azogiros, nebo do Maniatiana. Pro fyzicky zdatnější se nabízí cesta do Elafonissi a zpět v jednom dni. Západně od Paleochory je krásná písečná pláž Grameno s dunami, která je dosti ojedinělá.

Na příjezdové cestě k ní je taverna To Grameno, ve které se dá posedět v příjemném stínu a dobře se najíst. Také v samotné Paleochoře je taveren spousta. Hlavní ulice v ní se večer pro dopravu zavírá a všechno se začne točit kolem jídla. Na promenádě u východní pláže jsou taverny také, ale nám připadaly všechny dost podobné.Zažili jsme tu také doslova nájezdy místních naháněčů, kteří se snaží získat zákazníka právě pro svůj podnik.
Nám se nejvíc líbilo v taverně "Samaria", která je v blízkosti kostela. Jídlo nám tam připadalo nejen chutné, ale bylo i opravdovým zážitkem. Velmi hezké prostředí je to také na západní pláži v podniku Castello, kde se člověku nabízí nejen útulné prostředí, ale také nádherný pohled na zapadající slunce. Podávají zde dokonce i snídaně a také přes den je možné si tu dát nějakou maličkost.

Kréta na Facebooku