Jste zde

Domů » Severní Kréta

Kolimbari - výlety

Díky své poloze nabízí letovisko Kolimbari možnost podniknout bezpočet výletů. K nejoblíbenějším na jižním pobřeží patří pláž Elafonissi, výlet člunem do chráněné oblasti Balos, trasa do nejdelší evropské propasti Samaria nebo celodenní výlety lodí na ostrovy Santorini, Knossos nebo Festos.

Potápěči si přijdou na své v malé zátoce Afrata, vzdálené necelých 10 minut. V horské vesnici Vouves stojí přímo na návsi mohutný, nejstarší olivovník na světě a těsně za ním malé národopisné muzeum, odkud budete mít nádherný výhled na moře. V další horské vesničce Episkopi, jižním směrem, se nachází kostel svatého Michaela z 9. století s ojedinělou kopulí. Kostel stojí na základech původní basiliky, v době veneziánské byla přestavěna na klášter.

Jen 3 km od Kolimbari se nachází další horská vesnice Spilia, kde jsou v letních měsících pod košatými platany pořádány velmi oblíbené taneční řecké večery s živou hudbou. Nádherný je také místní kostel, který je ale bohužel většinou uzavřen.
Nad Spilií leží další vesnička Marathokefala, kde je vápencová jeskyně, jeskynní kaple Agios Ioanis a úžasný výhled na zátoku kolem Kolimbari. Nedaleko se také rozkládají malebné pláže Elafonissi a Falassarna.

Milovníci turistiky ocení blízkost propasti Samaria v "Bílých horách" (Lefka Ori), propast Agia Irini i méně známé propasti Sassalos a Tschichliana z více jak 60 propastí v západní Krétě. Nedaleko je také druhý nejvyšší kopec Kréty Pachnes.

Rodiny s dětmi mohou využít lákavou nabídku nekonečné zábavy ve vodním světě Limnoupolis. Vodní park nabízí vodní skluzavky a další rozmanitou zábavu související s vodou, kterou ocení jak malí, tak velcí milovníci vodních atrakcí.

Kréta - Bílé hory
Autor: Hindrik S

Kréta na Facebooku