Jste zde

Domů » Severní Kréta

Kokkini Hani (Cháni Kókkini)

Kokkini Hani - pláž

Kokkini Hani (zvané také Cháni Kókkini) se nachází asi 10 kilometrů východně od města Heraklion, na severním pobřeží ostrova Kréta. Z bývalé rybářské vesnice je dnes turistické letovisko, které tvoří téměř výhradně místní restaurace, obchody, pokoje k pronajmutí a pláže. Ty jsou písečné a místní provozovatelé na nich kromě slunečníků a lehátek nabízejí také nejrůznější vodní sporty.
Ze strany od Heraklionu, v centru na levé straně vedle pekárny, je kancelář Kokális, kde pronajímají nejen ty nejlevnější vozy z celého okolí, ale zajišťují a organizují výlety, vyměňují peníze a nabízejí levnější telefonní služby než hotely v okolí.

Dvě restaurace, velmi oblíbené mezi místními obyvateli, jsou taverna To Kyma (s velmi dobrými rybami) u levé strany hlavní silnice (z Heraklionu) a taverna Manousos (s velmi dobrou řeckou kuchyní) naproti hotelu Xenia Helios.
Co se týče ubytování a nákupů, je tu všechno při ruce. Letovisko má nyní také svou vlastní příjezdovou komunikaci na novou silnici ("new road") Ethniki Odos.

Kréta na Facebooku