Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Erato, Gournes

Krétský hotel Erato s bazénem

3-hvězdičkový hotel Erato se nachází v Gournes, místní části městečka Gouves. Ve vzdálenosti asi 900 m od hotelu leží několik menších, do moře se mírně svažujících písčitých zátok s plážemi.

Letovisko Kokkini Hani je asi 1,5 km daleko, město Heraklion 15 km. Pravidelné spojení s městy Heraklion a Chersonissos zajišťuje místní autobus, jeho zastávka je cca 50 m od hotelu.

Velmi pečlivě vedený rodinný hotel, s mnoha stálými hosty, nabízí k ubytování 31 pokojů. Dále k jeho zařízení patří recepce, ve které lze uschovat v trezoru cennosti, televizní a internetový koutek (za poplatek), klimatizovaná taverna s řeckou kuchyní, bar.

Na venkovní terase si můžete během dne vybírat z jídelního lístku řecké speciality. Hned vedle terasy je sladkovodní plavecký bazén, lehátka a slunečníky jsou k zapůjčení zdarma. Dále v hotelové zahradě najdete malé dětské hřiště.

Ubytovaní hosté si mohou zdarma zahrát stolní tenis a šipky, vodní sporty na pláži od místních provozovatelů jsou za poplatek. Hotel příležitostně pořádá řecký večer s barbecue (za příplatek).

Příjemně zařízené pokoje jsou vybavené koupelnou se sprchou a WC, vysoušečem vlasů, telefonem, satelitní TV, hudebním kanálem, balkónem nebo terasou. Za příplatek je možná klimatizace, mini lednička a trezor. Dětská postýlka je k zapůjčení zdarma.

Pokoje typu Komfort s podobným vybavením mají lepší polohu, a v ceně klimatizaci, mini ledničku i trezor.

Stravování: Polopenze - snídaně formou švédského stolu, večeře výběrem z menu (řecká domácí kuchyně) se saláty, předkrmy a dezerty formou bufetu.

(údaje jsou z roku 2011)

Krétský hotel Erato - ubytování

Místo

Hotel Erato 35° 19' 34.0572" N, 25° 16' 38.874" E

Komentáře

Celkově se nám dovolená velmi líbila, určitě se sem zas vrátíme. Hotel Erato je na velmi tichém a klidném místě. Celý komplex hotelu je velmi dobře udržován, je zde velmi čisto. Ještě nikdy se o nás takto nikdo nestaral, bylo s námi zacházeno opravdu jako s hosty. Čím déle dní jsme tady byli, tím více jsme se stávali "kamarády" s personálem. Hotel leží asi 900 m od pláže, Gournes nepatří zrovna k těm nejkrásnějším řeckým obcím, ale zas má výhodnou polohu, je to ideální výchozí bod pro různé výlety. Každopádně doporučuji pronajmout auto, a to přímo u šéfa hotelu, u pana Adama. Přímo před hotelem je zastávka autobusu, kterým je možné za dobrou cenu navštívit okolní obce a městečka. Jídla byla jednoduchá, ale rozmanitá a velmi chutná. Každý večer byl bohatý bufet se saláty, potraviny byly vždy čerstvé. Animační programy zde, díky bohu, neorganizují. Ke sportování slouží pěkný hotelový bazén a stolní tenis. Komplex je rodinný hotel, ale o děti zde není postaráno tak, že je "strčíte" do nějakého koutku, ale stará se o ně přímo majitel hotelu. Našemu synovi je 12 let a když neměl vůbec chuť se s námi účastnit nějakého rodinného výletu, raději zůstal v hotelu, kde se mohl kdykoliv obrátit na někoho z personálu se svým přáním. Cesta na pláž je poměrně dlouhá, je ale velmi pěkná. Podél cesty a v zahradě rostou citróny, limetky, vinné hrozny, vodní melouny a další. V tavernách na pláži se dá velmi dobře a chutně najíst, většina z nich má i pár lehátek a slunečníků přímo u vody, a jako host je můžete bezplatně použít.
Location

Kréta na Facebooku