Jste zde

Domů » Severní Kréta

Gerani

Část městečka Gerani

Gerani je malé městečko, asi 15 km západním směrem od města Chania. Pozor, nepleťte si ho se stejnojmennou vesnicí u města Rethymnon! Toto klidné středisko sousedí s mnohem rušnějším letoviskem Platanias, které je vzdáleno 30 minut pěší chůze a nabízí veškerou zábavu.

Najdete zde kilometry dlouhou písečnou pláž, která vede až Stalosu. V letních měsících se na ní provozují vodní sporty jako windsurfing, šlapadla, vodní lyžování, jetski nebo parasailing. Majitelé taveren tu také pronajímají lehátka a slunečníky, přírodní pláž tvořená pískem i oblázky ale nebývá přeplněná. Rodiny s dětmi se tak tady cítí velmi příjemně. Autobusové spojení k pobřežní silnici do Chanie je velmi dobré.

Obec se skládá z několika postranních uliček podél pobřežní silnice. Dříve místní pláž nebyla díky hustému rákosí a bambusu vůbec vidět. Majitelé je však vymýtili a postavili zde penziony a apartmány. Vše je zde velmi venkovské a rodinné, velké hotelové komplexy tu budete marně hledat.

Poloha Gerani je ideální pro pěší trasy a výlety po západním pobřeží ostrova Kréta. Tipem na ideální rodinnou dovolenou je, 30 minut jízdy vzdálený, největší vodní park v západní části Limnoupolis. Udělejte si okružní cestu do zeleného vnitrozemí k typickým vesnicím Pano Gerani, Manoliopoulou, Modi, Loutraki anebo k horským obcím Vatolako a Patelari s pomerančovníkovými a citrónovníkovými háji. Hezkým zážitkem je také 1-denní výlet do přírodní rezervace Elafonissi s písčitými plážemi nebo k plážím v dunách ve Falassarně.

Místo

Gerani 35° 31' 17.9796" N, 23° 52' 51.762" E
Location

Kréta na Facebooku