Jste zde

Domů » Severní Kréta

Georgioupolis a zajímavosti

Georgioupolis - kaple Ágios Nikólaos

Letovisko Georgioupolis, které je ideální volbou ke strávení dovolené na ostrově Kréta, nabízí kromě ideální polohy také řadu turistických zajímavostí. Jednou z nich je například rybářský přístav, ke kterému se dostanete pokud půjdete z náměstíčka směrem k moři, přitom se držte na levé straně. Vpravo od řeky, na konci dlouhého mola, se nachází kaple Ágios Nikólaos a vlevo od řeky taverna Arkadi. Na opačném konci zálivu Kaliváki, v západní části města, se nachází ve svahu mysu Drápano další kaple, která určitě také stojí za procházku.

Říčku můžete na konci zálivu přejít po mostě pro pěší. Přístav je vzhledem ke své poloze, prakticky přímo v říční deltě, hodně chráněný. Rybářský přístav je ideálním výchozím místem výletu na lodi "Sophia", který trvá asi 7 hodin a obnáší mimo jiné cestu na poloostrov Akrotiri (Maráthi). Jiná loď, jménem "Alexandra", určená pro menší skupiny, nabízí pro změnu krátkodobé výlety trvající asi 2,5 hodiny nebo rybářské výlety asi na 5 hodin. Jídlo a víno na palubě je vždy v ceně po zakoupení výletu.

Od náměstíčka směrem na město Chania, na jehož konci je malé jezírko, které je domovem mnoha ptáků a zvířat, se nachází eukalyptová alej. Zde si můžete např. uspořádat malý piknik nebo si jen tak posedět a přitom sledovat v klidu zdejší krásné okolí. Zdejší pohledy na vesnici a zátoku jsou opravdu pozoruhodné.

Pár kilometrů od aleje, po staré silnici směrem na Vrisses, najdete velký žlutý štít s nápisem "Jízdy na koni Zoraidas". Již podle názvu je jasné, že zde nabízejí místní obyvatelé několik programů s jízdou na koni. Krásné letovisko Georgioupolis můžete prozkoumat i pomocí tzv. "Talos Express", vláčku na gumových kolech.

V obci se dále nachází taverna "Friendly" se sportovním zařízením. Nabízí se zde minigolf, fotbalové hřiště, stolní tenis, videohry nebo šipky. Rovněž tu sporty můžete sledovat díky satelitnímu mezinárodnímu vysílání (např. fotbalové zápasy anebo Formuli 1). Cesta k taverně je jasně vyznačena z náměstíčka směrem k plážové silnici.

Podél řeky Almyros je poměrně novým podnikem internetová kavárna "Game Café Planet" , která je turisty také pravidelně navštěvována. Ve večerních hodinách, přibližně po 20. hodině, si tu můžete také objednat jízdu kočárem po městě. Jízda trvá asi 30-40 minut. Z náměstí vás koně povezou směrem dolů kolem nového komplexu budov a pak znovu mezi pláží a hotelovým komplexem zpět na náměstíčko.

Místo

Georgioupolis 35° 21' 50.2524" N, 24° 15' 36.7272" E
Location

Kréta na Facebooku