Jste zde

Domů » Severní Kréta

Georgioupolis - okolí

Sladkovodní jezero Kornas - Georgioupolis, Kréta

Turisté, kteří hledají také nádhernou přírodu, si zde přijdou na své, neboť v okolí je opravdu mnoho zajímavých míst. Necelých 6 km směrem do vnitrozemí se nachází sladkovodní jezero Kournas, jehož průměr je 1,5 km a hloubka 60 metrů. Při pohledu na vodní hladinu obklopenou hřebeny hor si můžete připadat jako někde v Alpách. Kolem celého jezera se nacházejí taverny a kavárny s nádherným výhledem na okolní kopce a na moře. Je zde také možnost zapůjčení šlapadel.

Dalším zajímavým cílem může být náhorní plošina Askifou. Milovníci turistiky by neměli vynechat propasti Kalikratis, Imbros nebo Aradena. Za zmínku stojí také celodenní výlet do propasti Preveli u města Plakias. Pokud pojedete vozem, musíte směrem na Rethymon, dále na Spili a Plakias, kde můžete váš vůz v přístavu odstavit a pokračovat člunem. Lístky koupíte přímo na lodi, v letních měsících plují lodě pravidelně. Jedná se o příjemnou plavbu, která zcela určitě nadchne i děti. V Preveli se nachází také klášter.
Jeden z nejkrásnějších klášterů na Krétě - Arcady, se nachází v impozantním okolí města Rethymnon a pochází z 16. století.

Propast Imbross na Krétě

Kréta na Facebooku