Jste zde

Domů » Severní Kréta

Georgioupolis

Krétské městečko Georgioupolis, pobřeží

Město Georgioupolis je vzdáleno přibližně 35 km východně od města Chania a 27 km od města Rethymnon. Obec je jedním z největších turistických středisek v této oblasti, pyšní se téměř desetikilometrovou písečnou pláží, která bývá o víkendu hojně navštěvována i místními obyvateli. Mnoho hotelů se nachází přímo u silnice, která kopíruje pobřeží. V kontrastu s ostatními přímořskými letovisky na východním pobřeží není toto letovisko tvořeno jen hotely, ale má také své vlastní centrum.
Vonící eukalypty poskytují dostatek stínu a podtrhují kouzelnou atmosféru tohoto střediska, kterou ještě dokresluje kulisa Bílých Hor, jejíž vrcholky jsou až do května pokryty sněhem.

Středisko Georgioupolis leží mezi dvěma nejkrásnějšími městy na Krétě, Chanií a Rethymnonem, která určitě stojí za návštěvu. Zvláštní atmosférou dýchají tato letoviska nejen ve dne, ale hlavně večer a v noci. Velmi hezké jsou také okolní horské vesnice, na východě je to obec Prasses, která je chráněnou památkovou reservací, vesnice Maroulas a víska Margarites, známá především svou keramikou. Za zmínku ovšem stojí i vodopády u Argiroupolis.

Krétské letovisko Georgioupolis s přístavem

Kréta na Facebooku