Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Frangokastello - tipy na výlet

Kallikratis - cesta přírodou

V okolí letoviska Frangokastello je několik turistických tras, spadajících do evropského značení E4. Jednou z lehčích, kterou můžete zvládnout i s dětmi za 6 hodin, je žlutočerně značená trasa do propasti Kallikratis. V létě je zde málo stínu a dost vysoké teploty, proto prosím myslete na dostatek tekutin a pokrývku hlavy. Cesta se dá zvládnout ve sportovní obuvi, první část vede po asfaltové cestě a dále pak po zpevněné komunikaci. Trasa začíná v hezké vesnici Kallikratis, která leží v úrodném údolí a jejíž chloubou je malý bílý kostel se slunečními hodinami. K začátku cesty se dostanete vozem pojedete-li směrem na Imbros, dále pak na Asfendorf a Kallikratis.

Další hezkou, přes 6 km dlouhou trasou, kterou zvládnete i s dětmi je propast Imbros. Vchod do propasti je v obci Imbros, což je severně od střediska Frangokastello. Trasa vede vyschlým říčním korytem a je značena malými kamennými figurkami, zvláště v letních měsících dbejte na ochranu před sluncem a dostatek tekutin.

Milovníci historie navštíví zcela určitě dobře zachovalou veneziánskou pevnost ze 14. století, ležící přímo v písečných dunách na břehu moře.

Frangokastello - propast Imbros
Frangokastello - výlet do pevnosti

Kréta na Facebooku