Jste zde

Domů » Jižní Kréta

Chora Sfakion - výlety

Chora Sfakion - propast Ilingas

Mezi oblíbené výletní cíle z městečka Chora Sfakionu na Krétě patří například propast Ilingas, divoká propast Aradena nebo výlet z Anopolisu do autonomní obce Loutro. Zvláštností je také pláž Glyka Nera, což v překladu znamená sladké povodí. Svůj název získala podle sladkovodních pramenů, které zde vyvěrají.

Přibližně 30 minut daleko od města západním směrem se nachází zátoka Ilingas. V zálivu je nádherná pláž s hrubým pískem a po obou stranách zátoky se vypínají příkré skály. Pokud máte příliš naspěch, můžete použít také vodní taxi, které vás dopraví jak do zátoky Ilingas, tak také do obce Loutro. Loutro je místem pro strávení klidné dovolené, nenajdete zde žádné velké hotely s bazény, přeplněné ulice a taverny, ani auta. Je to malebná rybářská vesnička na jihozápadě ostrova, dosud nepoznamenaná masovou turistikou.
Návštěva města Chora Sfakion se vám zcela určitě vyplatí, neboť jak říkají místní obyvatelé: Evropa je srdcem světa, Řecko je srdcem Evropy, Kréta je srdcem Řecka a Sfakion je srdcem Kréty.

Pobřeží pláže Glyka Nera

Kréta na Facebooku