Jste zde

Domů » Severní Kréta

Agios Georgios

Agios Georgios, Kréta s kostelem

Agios Georgios není vlastně ve skutečnosti pravá "obec", je tvořena jen několika domy u moře západně od města Agia Galini na ostrově Kréta. Po projetí Agia Galini zabočíte prudce vpravo na první odbočce, pak vlevo směrem na Melambes. Cesta je klikatá a vyasfaltovaná. Asi po čtyřech kilometrech odbočíte vlevo na prašnou cestu na Agios Georgios, na odbočce označené "Niko Cafe Bar – Rooms". Odsud je to už jen asi 3 kilometry. Těsně před místem se cesta dělí vlevo k Nikosu, vpravo na Jorgos. Tyto dvě taverny tvoří kromě kostela Agios Georgios celou vesnici, která má jméno podle tohoto kostela.

Restaurace Nikos zde byla pravděpodobně první, je strategicky umístěna u pláže. Restaurace Jorgos se nachází trochu dál od pláže. Dole na pláži (tvořené pískem a oblázky) je ještě malý snack bar.
Nikoliv autobusem, ale pouze lodí se sem můžete dostat z Agia Galini. Ale můžete sem také dojít pěšky, v infocentru Cretan Holidays dostanete zdarma velmi dobré mapy. Rozhodně si na cestu nezapomeňte vzít dost pitné vody.

Kréta na Facebooku