Jste zde

Domů » Severní Kréta

Agia Pelagia

Vesnice Agia Pelagia na pobřeží Kréty

Obec Agia Pelagia leží na severním pobřeží ostrova Kréta, západně od Heraklionu. Místo inzerované v brožurách mnoha cestovních kanceláří je označováno jako "pěkná rybářská vesnice se šarmem a krétskou elegancí", ale ve skutečnosti zde žádný rybářský přístav nenajdete.

Zahnete-li z nové silnice (new road) dolů do městečka Agia Pelagia, budete v první řadě obdivovat divokou členitou krajinu, která je opravdu nádherná. Milovníci historie mohou navštívit vykopávky hrobů pozdního minojského období nebo kostel Agia Pelagia na skále u moře.

Úzká písčitá pláž v hlavním zálivu je přírodní a přímo láká ke koupání v moři. To je většinou klidné, protože mys na severovýchodě ho chrání před větrem. Je zde i nabídka vodních sportů, můžete si zajezdit na vodních lyžích, vyzkoušet parasailing, potápění nebo se vydat na výlet lodí.

Komu se zdá, že je zde mnoho turistů, může navštívit sousední zálivy, na severovýchodě například Mononaftis nebo na jihozápadě Lygarii a Madé. Ve všech těchto zátokách jsou taverny a plážové bary, kde se můžete občerstvit.

Krétský kostelík Agia Pelagia
Zařazení: 

Kréta na Facebooku