Jste zde

Domů » Severní Kréta

Agia Marina

Pohled na večerní Platanias

Městečko Agia Marina na západě Kréty leží jen 8 kilometrů od města Chania. Je to přímořské středisko, ale téměř všechny hotely jsou postaveny přímo u silnice. Agia Marina je v těsné blízkosti střediska Platanias. Kdo miluje procházky po pláži, ten se zde bude cítit dobře.

Agia Marina je jedním z mála míst na Krétě, kde jsou dlouhé procházky po písečných plážích ještě možné. Nachází se zde centrum vodního sportu, kde si můžete zapůjčit surfy, čluny a nabízí se zde i celá řada dalších možností jak si aktivně zpříjemnit odpočinek na pláži. Kavárny, taverny, butiky, obchůdky s kůží a klenoty dotvářejí kolorit. Agia Marina a Platanias jsou jediná střediska západně od Chania kde je možné ještě okusit intenzivní noční život. Ostatní střediska na západě Kréty jsou relativně klidná.

Chania je linkovým autobusem vzdálena zhruba 20 minut. Agia Marina má nádhernou pláž s jemným pískem, která byla vyznamenána modrou vlajkou za kvalitu vody a čistotu pláže. Stejně jako v sousedním středisku Platanias se i zde vytvořila díky turistickému ruchu nová přímořská část střediska. Staré původní město ale stojí na kopci, odkud je z taveren nádherný výhled na Středozemní moře a na ostrov Agia Theodori.

Pohled z vršku na Agia Marina na Krétě

Kréta na Facebooku